1. Suyu seviniz. Güne iki bardak su içerek başlayıp, gün boyunca 2-2,5 litre su tüketmeye çalışınız. 2. Her sebze ve meyveyi mevsiminde en az iki defa tüketiniz. Doğanın tamamını kullanmış sayılırsınız. 3. Çocuklar için sütü, büyükler için de özellikle yoğurdu her gün sofranızdan eksik etmeyiniz. Yaşamın sırlarından biri olan probiyotikleri bünyenize almış olursunuz. 4. Hasta olmasanız bile, şifalı otları/bitkileri kullanarak vücut direncinizi (bağışıklık sistemi) kuvvetli tutunuz. 5. Evinizde kurutulmuş nane, ıhlamur , adaçayı, kekik, kuşburnu, fesleğen,keten tohumu, zencefil, çörekotu, günlük, yeşil çay ile soğan ve sarımsağı her zaman bulundurunuz. Her gün bunlardan en az birini kullanmaya çalışınız. Bunlar vücudunuzun koruyucu şövalyeleridir. 6. Sarımsak, soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen türü yeşillikleri fazla tüketiniz. Bunlar vücudunuzun yakın korumalarıdır. 7. Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten oluşturunuz. 8. Hazır çorbalar yerine kendi yaptığın